• Helsingin matkailutilastot
Share

Helsingin matkailutilastot

Visit Helsinki julkaisee kuukausittain ilmestyvän tilastoraportin Helsingin matkailun tunnusluvuista.

Raportti sisältää Tilastokeskuksen, Merenkulkulaitoksen ja Finavian viimeisimmät tilastotiedot. Majoitustilastojen julkaisussa on tilastoteknisistä syistä noin kahden kuukauden viive.

Kymmenvuotisraportti on julkaistu vuosilta 1990-2000.

Tiedustelut: tourist.media[at]hel.fi.

Markkinaraportti / heinäkuu 2015

Helsingin matkailun tunnuslukuja 7/2015 (PDF)

Yöpymiset voimakkaassa kasvussa

Yöpymiset lisääntyivät Helsingissä heinäkuussa selvästi eli 18 % vuoden takaisesta. Yöpymismäärä, 437.800, oli kaikkien aikojen heinäkuun ennätys. Kasvu johtui ensi sijassa Gymnaestrada-tapahtumasta. Kotimaasta tulleiden yöpymiset lisääntyivät yli kymmenen prosenttia ja ulkomailta tulleiden peräti neljänneksellä vuoden takaiseen verrattuna. Eniten yöpymisiä tuli heinäkuussa Saksasta, Sveitsistä, Japanista, Yhdysvalloista, Iso-Britanniasta ja Venäjältä. Itänaapuristamme tulleiden yöpymismäärä pieneni kolmanneksella, mutta toisaalta saksalaisten luku lisääntyi yli 50 % ja sveitsiläisten 145 %.

Koko maassa yöpymiset lisääntyivät heinäkuussa 0,7 %. Kotimaasta tuli miinusta 1,1 % ulkomaisten yöpymisten lisääntyessä 6,5 %. Venäläisten yöpymismäärä pieneni 37 %.

Helsingin majoitusliikkeiden huonekäyttöaste oli heinäkuussa 77,7 % eli selvästi parempi kuin edellisvuonna. Milloinkaan
aiemmin heinäkuun käyttöaste ei ole ollut Helsingissä näin korkea. Yöpymisen keskihinta oli 45,65 € eli noin puoli euroa vuoden takaista korkeampi. Sekä vapaa-ajan että työajan matkailun yöpymiset lisääntyivät heinäkuussa kasvun pääpainon ollessa kuitenkin vapaa-ajan matkailussa. Ulkomailta tulleiden matkailijoiden viipymä piteni Helsingissä heinäkuussa selvästi edellisvuodesta kotimaasta tulleiden viipyessä yhtä kauan kuin aiemminkin.

Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä lisääntyi tammi-elokuussa 1,7 %. Kansainvälinen liikenne lisääntyi 1,8 % ja kotimaan liikenne 0,8 %. Helsingin satamien matkustajaliikenne lisääntyi tammi-heinäkuussa 1,6 %. Viron ja Ruotsin liikenne lisääntyi runsaan prosentin ja Venäjän liikenne yli 7 % Saksan liikenteen vähentyessä.

Aikaisemmat tilastot

2015

2014

2000-2013

1990-2000