• Helsingin matkailutilastot
Share

Helsingin matkailutilastot

Visit Helsinki julkaisee kuukausittain ilmestyvän tilastoraportin Helsingin matkailun tunnusluvuista.

Raportti sisältää Tilastokeskuksen, Merenkulkulaitoksen ja Finavian viimeisimmät tilastotiedot. Majoitustilastojen julkaisussa on tilastoteknisistä syistä noin kahden kuukauden viive.

Kymmenvuotisraportti on julkaistu vuosilta 1990-2000.

Tiedustelut: tourist.media[at]hel.fi.

Markkinaraportti / toukokuu 2015

Helsingin matkailun tunnuslukuja 5/2015 (PDF)

Yöpymiset 3,5 % miinuksella

Yöpymiset vähenivät Helsingissä toukokuussa 3,5 % vuoden takaisesta. Kotimaasta tulleiden yöpymiset vähenivät runsaat viisi prosenttia ja ulkomailta tulleiden hieman yli kaksi prosenttia. Venäläisyöpymiset vähenivät edelleen selvästi eli 36 % samalla kun esimerkiksi Kiinasta, Japanista ja Sveitsistä kirjattiin voimakasta kasvua. Eniten yöpymisiä tuli toukokuussa Saksasta, Ruotsista ja Venäjältä.

Koko maassa yöpymiset vähenivät toukokuussa 0,4 %. Kotimaasta tuli lisäystä 1,1 %, mutta ulkomailta vähennystä 4,1 %. Venäläisten yöpymismäärä pieneni 32 %.

Helsingin majoitusliikkeiden huonekäyttöaste oli toukokuussa 70,4 % eli huonompi kuin edellisvuonna, mutta kuitenkin selvästi korkeampi kuin alkuvuonna. Yöpymisen keskihinta oli 73,49 € eli noin 2,5 euroa vuoden takaista alempi. Vapaa-ajan matkailun yöpymiset lisääntyivät toukokuussa sekä kotimaasta että ulkomailta työajan matkailun vähentyessä kotimaasta ja pysyessä ennallaan ulkomailta. Ulkomailta tulleiden matkailijoiden viipymä Helsingissä pieni toukokuussa hieman edellisvuodesta. Kotimaasta tulleet viipyivät suunnilleen yhteä kauan kuin vuotta aiemmin.

Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä lisääntyi tammi-kesäkuussa 1,3 %. Kansainvälinen liikenne lisääntyi 1,6 % kotimaan liikenteen vähentyessä 0,4 %. Helsingin satamien matkustajaliikenne lisääntyi tammi-toukokuussa 0,4 %. Viron liikenne väheni aavistuksen Ruotsin ja Venäjän liikenteen lisääntyessä.

Aikaisemmat tilastot

2015

2014

2000-2013

1990-2000