• Helsingin matkailutilastot
Share

Helsingin matkailutilastot

Visit Helsinki julkaisee kuukausittain ilmestyvän tilastoraportin Helsingin matkailun tunnusluvuista.

Raportti sisältää Tilastokeskuksen, Merenkulkulaitoksen ja Finavian viimeisimmät tilastotiedot. Majoitustilastojen julkaisussa on tilastoteknisistä syistä noin kahden kuukauden viive.

Kymmenvuotisraportti on julkaistu vuosilta 1990-2000.

Tiedustelut: tourist.media[at]hel.fi.

Markkinaraportti / kesäkuu 2015

Helsingin matkailun tunnuslukuja 6/2015 (PDF)

Yöpymiset 2,5 % plussalla

Yöpymiset lisääntyivät Helsingissä kesäkuussa 2,5 % vuoden takaisesta. Kotimaasta tulleiden yöpymiset lisääntyivät yli neljä prosenttia ja ulkomailta tulleiden runsaan prosentin verran. Venäläisyöpymiset vähenivät edelleen selvästi eli 30 % samalla kun esimerkiksi Puolasta, Kiinasta, Etelä-Koreasta, Ruotsista ja Japanista kirjattiin voimakasta kasvua. Eniten yöpymisiä tuli kesäkuussa Saksasta, Venäjältä ja Iso-Britanniasta.

Koko maassa yöpymiset vähenivät kesäkuussa 2,5 %. Kotimaasta tuli miinusta 1,2 % ja ulkomailta 6,2 %. Venäläisten yöpymismäärä pieneni 39 %.

Helsingin majoitusliikkeiden huonekäyttöaste oli kesäkuussa 78,4 % eli hieman parempi kuin edellisvuonna. Viimeksi käyttöaste oli Helsingissä tätä korkeampi elokuussa 2014. Yöpymisen keskihinta oli 71,66 € eli noin 5,5 euroa vuoden takaista alempi. Sekä vapaa-ajan että työajan matkailun yöpymiset lisääntyivät kesäkuussa kasvun pääpainon ollessa kuitenkin vapaa-ajan matkailussa. Erityisesti kotimaasta tulleiden matkailijoiden viipymä piteni Helsingissä kesäkuussa edellisvuodesta. Myös ulkomailta tulleet viipyivät aavistuksen kauemmin kuin vuotta aiemmin.

Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä lisääntyi tammi-heinäkuussa 1,7 %. Kansainvälinen liikenne lisääntyi 1,8 % ja kotimaan liikenne 0,8 %. Helsingin satamien matkustajaliikenne lisääntyi tammi-kesäkuussa 0,5 %. Viron liikenne pysyi lähes ennallaan Ruotsin ja Venäjän liikenteen lisääntyessä.

Aikaisemmat tilastot

2015

2014

2000-2013

1990-2000