• Helsingin matkailutilastot
Share

Helsingin matkailutilastot

Visit Helsinki julkaisee kuukausittain ilmestyvän tilastoraportin Helsingin matkailun tunnusluvuista.

Raportti sisältää Tilastokeskuksen, Merenkulkulaitoksen ja Finavian viimeisimmät tilastotiedot. Majoitustilastojen julkaisussa on tilastoteknisistä syistä noin kahden kuukauden viive.

Kymmenvuotisraportti on julkaistu vuosilta 1990-2000.

Tiedustelut: tourist.media[at]hel.fi.

Markkinaraportti / marraskuu 2015

Helsingin matkailun tunnuslukuja 11/2015 (PDF)

Yöpymiset vähenivät lähes 3 %

Yöpymiset vähenivät Helsingissä marraskuussa vajaat 3 % vuoden takaisesta. Vähennystä tuli suhteellisesti suunnilleen yhtä paljon kotimaasta ja ulkomailta. Eniten ulkomaalaisyöpymisiä tuli marraskuussa Venäjältä, Ruotsista, Iso-Britanniasta, Saksasta, Yhdysvalloista, Japanista ja Kiinasta. Itänaapuristamme tulleiden yöpymismäärä pieneni 43 % samalla kun esimerkiksi japanilaisyöpymiset lisääntyivät 59 % ja kiinalaisyöpymiset 22 %.

Koko maassa yöpymiset vähenivät marraskuussa 3,1 %. Kotimaasta tuli miinusta 1,1 % ja ulkomailta 8,3 %. Venäläisten yöpymismäärä pieneni 43 %.

Helsingin majoitusliikkeiden huonekäyttöaste oli marraskuussa 71,1 % eli noin 1,5 prosenttiyksikköä huonompi kuin edellisvuonna. Yöpymisen keskihinta oli 80,04 € eli yli kolme euroa vuoden takaista korkeampi. Työajan matkailun yöpymiset lisääntyivät marraskuussa vapaa-ajan matkailun hieman vähentyessä. Ulkomailta Helsinkiin saapuneiden matkailijoiden viipymä lyheni marraskuussa kotimaasta tulleiden oleskellessa pääkaupungissa keskimäärin yhtä kauan kuin vuotta aiemmin.

Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä lisääntyi viime vuonna 3,0 % ja ylitti ensi kerran 16 miljoonan matkustajan rajan. Kansainvälinen liikenne lisääntyi 2,9 % ja kotimaan liikenne 3,4 %. Helsingin satamien matkustajaliikenne lisääntyi tammi-marraskuussa 1,2 %. Viron liikenne lisääntyi runsaan ja Ruotsin liikenne vajaan prosentin Venäjän ja Saksan liikenteen vähentyessä.

Aikaisemmat tilastot

2015

2014

2000-2013

1990-2000