• Rautatieasema. Kuva: Helsingin kaupungin materiaalipankki/Ofelia de Pablo
  • Suomenlinna.
  • Esitteitä. Kuva: Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimisto
Share

Visit Helsinki avoin data

Visit Helsinki on tehnyt linjanvedon, jonka mukaan se tukee ohjelmistoyrityksiä Helsinkiin saapuvien matkailijoiden tavoittamisessa. Linjanvedon mukaan Visit Helsinki ei lähde suoraan rahoittamaan yksittäisten ohjelmistohankkeiden kehittämistyötä, vaan auttaa sovelluskehityksessä tarjoamalla ilmaisia matkailuun liittyviä sisältöjä yritysten/kehittäjien käyttöön.

Kyseiset sisällöt päivittyvät kerran vuorokaudessa ja sisältävät perustietoa pääkaupungin nähtävyyksistä, kohteista, majoitusliikkeistä, ravintoloista ja ostospaikoista suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sisällöt jaetaan xml-syötteinä ja ovat vapaasti kaikkien halukkaiden hyödynnettävissä.

Toteutuneita matkailijoita palvelevia hankkeita voidaan nostaa tapauskohtaisen harkinnan mukaan esiin Visit Helsingin omassa esitetuotannossa sekä sähköisen markkinoinnin kanavissa, mutta suoraa markkinointirahaa ei myönnetä yksittäisille tahoille.

Paikka- ja kohdetietoa sisältäviä syötteitä

Tapahtumatietoa sisältäviä syötteitä

Helsingin Linked events -tapahtumarajapinnan kautta voi hakea yhtenäisessä formaatissa useiden Helsingin kaupungin toimialojen sekä Helmet-kirjastopalvelun tapahtumatietoja.

Helsinki Region Infoshare

Löydät myös matkailutilastojamme vuosilta 2001-2015 excel-tiedostoina: