• Designkorttelin katot. Kuva: Design District Helsinki/Timo Junttila
Share

Kävelyllä Designkorttelissa

Design District Helsinki on laatinut kuusi teemallista kävelyreittiä, joiden avulla designista kiinnostuneet voivat omatoimisesti tutustua itseään kiinnostaviin aiheisiin ja löytää parhaat palat Helsingin designkorttelin uumenista.

Sisustusunelmia
Kestävää muotoilua ja lähiruokaa kantakaupungissa
Klassikot ovat ikuisia
Koruja ja krumeluureja
Luova sunnuntai
Miehinen ostoskierros

Sisustusunelmia

Sisustuksen ystävän kannattaa suunnata Sisustusunelmia-kierrokselle. Sen varrelta löytyy sekä retroa että modernia sisustusta huonekaluista kodin tekstiileihin. Pääpaino on suomalaisessa ja skandinaavisessa tyylissä, mutta mukana on myös ripaus Intiaa. Uutta ja vanhaa sisältävän reitin toinen päätepiste on Klaus K, Suomen ensimmäinen designhotelli.

Tutustu Sisustusunelmia-reittiin »

Kestävää muotoilua ja lähiruokaa kantakaupungissa

Kierrätysmateriaaleja on mahdollista hyödyntää monella tapaa. Niistä valmistettuja tuotteita voi ihmetellä Kestävää muotoilua ja lähiruokaa kantakaupungissa -reitin varrella. Nälän yllättäessä voi maistella lähellä tuotetuista raaka-aineista valmistettuja herkkuja.

Tutustu Kestävä muotoilu ja lähiruoka -reittiin »

Klassikot ovat ikuisia

Marimekko, Iittala ja Artek ovat suomalaisen muotoilun kärkinimiä. Klassikot ovat ikuisia –reitti sisältää niiden lisäksi myös tulevaisuuden klassikoita Johanna Gullichsenista IVANAHelsinkiin.

Tutustu Klassikot ovat ikuisia -reittiin »

Koruja ja krumeluureja

Kultaa ja kimmellystä ihailevien kannattaa lähteä Koruja ja krumeluureja -kierrokselle. Muutaman sadan metrin säteellä sijaitsee ainakin kymmenen koruliikettä, jotka ovat erikoistuneet muun muassa kierrätysmateriaaleihin ja jalokiviin.

Tutustu Koruja ja krumeluureja -reittiin »

Luova sunnuntai

Sunnuntait sopivat täydellisesti gallerioissa ja museoissa kiertelyyn. Luova sunnuntai –reitin varrella molempia onkin runsaasti. Matkalla galleriasta toiseen kannattaa pysähtyä kahville tai miksipä ei myös kakkupalalle.

Tutustu Luova sunnuntai -reittiin »

Miehinen ostoskierros

Pekoni, rakennustarvikkeet ja elektroniikka sisältyvät Miehinen ostoskierros -reitin varrelle. Muodista kiinnostuneille löytyy myös Vintage-aarteita ja kansainvälisiä merkkejä.

Tutustu Miehinen ostoskierros -reittiin »


Päivitetty 9.6.2015