Share

Aleksin joulukadun avajaiset 2017

Helsingin Aleksanterinkatu saa juhlavalaistuksensa tänä vuonna 69:ttä kertaa, kun perinteiset joulukadun avajaiset ilahduttavat kaupunkilaisia ja vierailijoita sunnuntaina 26.11. kello 13 alkaen.

Ennen virallista avajaisohjelmaa Senaatintorilla voi kokea Kansallisoopperan ja -baletin mobiilinäyttämön Mobile Music Boxin alkaen kello 13 ja nauttia Hyvän tahdon torin jouluisista antimista.

Avajaisjuhlallisuudet ja -ohjelma alkavat Tuomiokirkon portailla kello 15. Tilaisuuden avaa monista hyväntekeväisyystempauksistaan tunnettu Brother Christmas. Esiintyjinä nähdään muiden muassa laulaja Mikael Konttinen ja Joulukööri Wanha Potpuri, Siina & Taikaradio, Rap-Mummo Eila, EMO Brass ja Open Voice-kuoro johtajanaan Mertsi Rajala.

Joulupukki ja pormestari Vapaavuori saapuvat Senaatintorille HKL:n museoraitiovaunulla. Ohjelmaan kuuluvat perinteiden mukaisesti Pelastusarmeijan joulupatakeräyksen siunaus ja Tuomiokirkkoseurakunnan tervehdys. Tilaisuus huipentuu Joulupukin tuodessa terveisensä Korvatunturilta ja pormestarin sytyttäessä jouluvalot kello 16.

Valojen sytyttyä jouluparaati aloittaa matkansa ydinkeskustan halki. Paraati kääntyy Aleksanterinkadun jälkeen vasemmalle Mannerheimintielle, palaten Pohjoisesplanadia ja Unioninkatua pitkin takaisin Senaatintorille. Katujen varsille kerääntynyt yleisö pääsee nauttimaan paraatin jouluriemusta kello 16–16.45.
Kulkueessa on mukana Suomen kansallisbaletti näyttävällä vetolavalla. Paraatin kunniajäseninä nähdään Joulupukki tonttuineen. Mukana on myös ratsupoliiseja, eläinhahmoja, koiria, 120-vuotisjuhlaansa viettävä HIFK:n jääkiekon edustusjoukkue, 2008-juniorit ja cheerleaderit sekä Helsingin pelastuslaitoksen kalustoa, mikäli ne eivät ole hälytystehtävissä. Lisäksi joukkoon liittyy Brother Christmas, ohjelman esiintyjiä ja Hyvän tahdon torin vapaaehtoistyöntekijöitä.

Vapaa pääsy. Valojen sytyttyä jouluparaati aloittaa matkansa ydinkeskustan halki jakaen joulumieltä Aleksanterinkadun, Mannerheimintien, Pohjoisesplanadin ja Unioninkadun varrelle kerääntyneelle yleisölle