• Luomus (c) Eija-Leena Laiho
Share

Elävää tiedettä kaikenikäisille

Luonnontieteellisen museon kuusi näyttelyä kertovat Suomen ja muun maailman monimuotoisesta luonnosta sekä ilmastonmuutoksista maapallolla kautta aikain. Neljään kerrokseen sijoittuvat näyttelykokonaisuudet kuljettavat etelästä pohjoiseen, aikamatkalle menneisyyteen ja evoluution alkulähteille sekä selvittävät luiden saloja ja museorakennuksen historiaa.

Muutosta ilmassa -näyttely kertoo Helsingin yliopistossa tehtävästä ilmastonmuutoksen tutkimuksesta, muutosten vaikutuksista pohjoiseen luontoomme sekä lajien keinoista sopeutua yhä nopeammin muuttuvaan ilmastoon. Astu tarinaan, jossa on osansa myös ihmisellä ja valinnoilla, jotka vaikuttavat elinympäristöömme ja koko elämän tulevaisuuteen.

Nappaa mukaan TOP10-tehtäväkartta museon ala-aulasta ja lähde omatoimiselle seikkailulle läpi salien. Selvitä, millaista elämä on sinisellä planeetallamme, kenelle jättikallo kuuluu ja kuka näyttää kengännauhalta. Aikuisille on tarjolla omat fiilistelyreitit, jotka opastavat museon näyttelyihin eri teemojen kautta.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha ja kasvihuoneet

Kaisaniemen puutarhan kasvihuoneet kietovat kävijän trooppiseen lämpöön ja vehreyteen. Kasvihuoneita kiertäessä voi ihmetellä vaikkapa banaanin kattoon asti kurkottavia versoja ja seychellinpalmun valtavaa siementä, tai ihastella monenmoisia mehikasveja ja kaktuksia sekä sieviä paavalinkukkia.

Välimeren, savannin ja sademetsän lomassa voi kasvihuoneissa tehdä myös aikamatkan kasvien menneisyyteen. Palmusalia kiertävän evoluutiopolun tietotaulut kuljettavat matkaajan kasvien varhaisimmista vaiheista nykyhetkeen.

Luomus on Visit Helsingin kumppani.

Tutustu myös:

Lisää vinkkejä lapsiperheille


Päivitetty 5.7.2017