• Leikkipuistot Helsingissä (c) Jussi Hellsten/Visit Helsinki
Share

Hyvä tietää: Leikkipuistot

Kauniista kesäpäivästä on ihana nauttia leikkipuistossa. Ja nousee se hymy korviin lasten talvisia lumileikkejäkin seuratessa. Helsingissä on useita leikkipuistoja, joissa saa keikkua, kieppua, hyppiä ja kiipeillä pienen sydämen kyllyydestä. Ja aikuisetkin nauttii.

Helppi-maskotin leikkipuistovinkit lapsille

Leikkipaikka Tokoinranta
Leikkipaikka Kaivopuisto
Leikkipaikka Tähtitornin Vuori
Koffin puisto
Tehtaanpuiston leikkipaikka
Leikkipuisto Taivallahti
Pohjoisranta / Liisanpuistikko
Leikkipuisto Lahnalahti

Leikkipaikka Tokoinranta
Eläintarhantie 1

Kiva leikkipaikka Eläintarhanlahdella kauniilla paikalla Hakaniementorin läheisyydessä, joten välipalaakin löytyy helposti.

Leikkipaikka Kaivopuisto
Puistokatu 4

Kaivopuisto on yksi Helsingin tunnetuimmista, vanhimmista ja rakastetuimmista puistoista. Sen pinnanmuodot ovat vaihtelevia, puut vanhoja ja näköala merelle on piste iin päälle.

Kaivopuiston suosittua leikkikenttää koristaa upea Lohikäärme ja pylväiden nokassa kököttävät puiset pöllöt, merimetso ja kuningaskalastaja. Kentän vieressä on shakinpeluualue ja puiston yleisökäymälä. Kesällä alueelle ilmestyvät jäätelökioskit, nam!

Leikkipaikka Tähtitornin Vuori
Tähtitorninkatu 1

Kaivopuiston Tähtitorninmäeltä on kauniit näköalat merelle. Yöllä Ursan tähtitornissa kiikaroidaan tähtiä – ota sinäkin kiikarit mukaan ja bongaa päivänvalossa vaikka Ruotsiin lipuvia laivoja.

Koffin puisto, Punavuori
Bulevardi 40

Nikolai Sinebrychoff valitsi aikanaan Hietalahden panimonsa kotipaikaksi. Panimon ja talonsa kupeeseen Nikolai rakennutti pienen geometrisen puutarhan. Puistoa koristivat lammikot, näköalatasanne, viehättävät kukkaryhmät ja istuskelupaikat. Myöhemmin sinne rakennettiin myös kasvihuoneita.

Tänä päivänä kauniissa Koffin puistossa on myös leikkipaikka, yleisö-WC ja kahvila Fanny.

Tehtaanpuiston leikkipaikka
Punavuoren etelälaita, Sepänkatu, (Laivurinkatu ja Tehtaankatu)

Tehtaanpuistossa sijaitsee monipuolinen ja iso leikkipuisto. Itäosassa on jalkapallokenttä, jota talvisin käytetään myös luisteluratana. Melkein vieressä sijaitsevassa Mikael Agricolan kirkossa toimii Cafe Agricola, jossa saa herkullisia lounaita ja välipaloja klo 17 asti.

Leikkipuisto Taivallahti, Töölö
Pohjoinen Hesperiankatu 22,

Taivallahden leikkipuisto sijaitsee kauniilla paikalla Hesperian puistossa. Eteläisen ja Pohjoisen Hesperiankadun väliin jäävä alue muodostaa hienon puistokokonaisuuden Töölönlahden rantamilla. Leikkipuistossa on iso piha-alue ja monipuolisesti leikkivälineitä ja leluja. Oma alue ihan pienimmille.

Pohjoisranta / Liisanpuistikko
Maurinkatu 5

Liisanpuistikon leikkipuistossa näkee varsinkin sunnuntaisin paljon perheitä ulkoilemassa lastensa kanssa kuin Välimeren maissa ikään. Lapset nauttivat vanhempiensa seurasta ja ilmeisesti myös päinvastoin. Puiston vastareunoilta löytyvät terassibaari / kahvila ja yleisövessa.
Liisanpuistikko on vihreä keidas Maneesikadun ja Liisankadun välissä. Pohjoisrannasta pääsee siltaa pitkin Tervasaaren ulkoilualueelle. Pohjoisrannassa on myös historiallisten puualusten ankkuripaikka Halkolaituri. Nekin kannattaa katsastaa samalla.

Leikkipuisto Lahnalahti, Lauttasaari
Lauttasaarentie 40–42, 00200 Helsinki

Lahnalahden puisto on olennainen osa vuosien 1950–1960 rakennettua Lauttasaaren miljöötä. Puisto on kolmiosainen ja koostuu leikkialueesta, pelikentästä ja näiden väliin jäävästä viheralueesta.

Leikkipuistossa on suuri hiekkaleikkialue, huvimajakatoksia ja jousikiikkuja sekä kiipeily- ja palloilumahdollisuudet.

Puistosta on lyhyt matka tien toiselta puolella näkyvään merenrantaan, josta löytyy lisää leikkivälineitä, mm. iso merirosvolaiva ja uimaranta.