• Muumi-mukit. Kuva: Arabia
  • Kampin ostoskeskus. Kuva: Comma Image Oy
Share

Hyvä tietää: Ostokset

Lomalla on kiva käydä ostoksilla, pitäähän kotiinkin olla viemisiä. Kerrankin on aikaa kierrellä kauppoja ihan rauhassa ja tehdä ihania löytöjä! Helsingissä löytyy kauppoja ja ostoskeskuksia joka makuun ja ikään. Isoimmista ostoskeskuksista löytyvät aina myös lastenhoitohuoneet ja vauvaruoan lämmitysmahdollisuus.

Helppi-maskotin ostosvinkit

Stockmann
Sokos-tavaratalot
Forum
Kamppi
Galleria Esplanad
Itäkeskus
Verkkokauppa.com

Stockmann

Stockmann on kaikkien aikojen tavaratalo, kauppaa on talossa tehty vuodesta 1930.  Tavaratalo tarjoaa laajan ja laadukkaan tuotevalikoiman sekä asiantuntevaa ja erinomaista asiakaspalvelua.

Stockmann, Aleksanterinkatu 52
Avoinna ma–pe 9-21, la 9-18, su 12–18

Stockmann Itäkeskus, Itäkatu 1 C
Avoinna ma–pe 9-21, la 9-18, su 12–18

www.stockmann.fi

Sokos-tavaratalo

Sokoksen valikoimista löydät kotimaisten ja kansainvälisten merkkituotteiden lisäksi Sokoksen omia merkkejä.

Sokos Helsinki
Mannerheimintie 9

www.sokos.fi

Forum

Forumilla on keskeinen sijainti Mannerheimintien varressa, Kampin ja Rautatieaseman läheisyydessä. Keskuksesta löytyvät mm. Retkiaitta, Jesper Junior ja BR lelut lapsiperheille sekä Ponke’s The Shop ja Mic Mac nuorisolle. Forumissa on lukuisia kivoja kahviloita ja ravintoloita, lastenhoitohuone ja iso pysäköintihalli.

Avoinna ma–pe 9–21, la 9–18, su 12–18

www.forum.fi

Kamppi

Kampin kauppakeskuksessa on esimerkiksi seuraavat lapsia ja nuoria kiinnostavat liikkeet: Angry Birds -kauppa, BR-lelut, Game Stop, Heureka Shop, JC Jeans Company, Kids Avenue, Polarn & Pyret, Tiger, Tiimari ja Union Five. Nälkäiset masut täyttävät Kampin kauppakeskuksen eri teemaiset ravintolat japanilaisesta kreikkalaiseen.

Kampin 3. kerroksesta löydät lastenhoitohuoneen, jossa voit istahtaa lapsen kanssa hetkeksi leikkimään ja suorittamaan hoitotoimenpiteitä ostosten lomassa.  Lastenhoitohuoneessa on tilaa vaihtaa vaipat sekä ruokailla. Tilassa on mikroaaltouuni sekä lasten syöttötuoleja ruokailua varten. Lastenhoitohuoneessa on myös maksuton erikoismitoitettu wc taaperoikäisille. Kampin 4. kerroksessa sijaitsee Kampin keilahalli, jossa on mm. hohtokeilailua.

Avoinna ma–pe 9–21, la 9–18, su 12–18

www.kamppi.fi

Galleria Esplanad

Galleria Esplanadissa on kattava ja monipuolinen valikoima kansainvälisiä laatumerkkejä arkeen ja juhlaan. Tämä galleria on ehkä se äidin lempipaikka. Hemmottele itseäsi ja tule paikalle katsomaan, mitä Galleria Esplanad tarjoaa. Shoppailun lomassa voit herkutella Gallerian sisältä löytyvissä ravintoloissa.

Sisäänkäynnit: Pohjoisesplanadi, Mikonkatu, Aleksanterinkatu, Kluuvikatu

Avoinna ma-pe 9-21, la 9-18, su 12-18

www.galleriaesplanad.fi

Itäkeskus

Pohjoismaiden isoin kauppakeskus tarjoaa varmasti jokaiselle jotakin. Lapsiperheitä kiinnostavat monet lasten- ja nuorisovaateliikkeet, lelukaupat, kahvilat, ravintolat ja viihdetarjonta. Lastenhoitohuone palvelee asiakkaita Bulevardin 2. kerroksessa Stockmannin ja Anttilan välisen käytävän päässä.

Saksalaisen nuorisomuotiketju New Yorkerin ensimmäinen toimipiste on tulossa Itäkeskukseen. New Yorker tarjoaa trendikästä ja rentoa nuorisomuotia.

Avoinna ma–pe 9-21, la 9–18, su 12–18

Verkkokauppa.com

Aina ei kannata tehdä ostoksia vain netissä. Verkkokaupan myymälässä Jätkäsaaressa on Suomen suurin Lego-maailma, Weber grilliosasto, Nallepaja, 2 h ilmainen parkkihalli, Blackstorm-pelikahvila, näköalatasanne 50 m korkeudessa MiG-21BIS-hävittäjällä, tietokone- ja pelikonsolimuseo, 24 h kioski ja paljon muuta. Tee kauppareissustasi elämyksellinen!

Jätkäsaari, Tyynenmerenkatu 11
Avoinna ma–pe 9–21, la 9–18, su 12–18

www.verkkokauppa.com