• Suomenlinnan tykki / (c) Dorit Salutskij
  • Suomenlinna talvella / (c) Arttu Kokkonen
Share

Seikkaile Suomenlinnassa

Suomenlinnassa on ainekset koko perheen tutkimusmatkalle: 6 kilometriä muureja, yli 100 tykkiä, jänniä tunneleita, museoita, kahviloita ja ravintoloita.

Suomenlinna on upea Unescon maailmanperintökohde eikä syyttä yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä. Linnoitus sijaitsee Helsingin edustalla, ja sinne pääsee ympäri vuoden Kauppatorilta lähtevällä lautalla. Lauttamatka on jo itsessään pieni seikkailu. Montako saarta näet matkalla Suomenlinnaan? 

Toukokuusta syyskuuhun linnoitukseen liikennöi myös vesibussi, jolla pääset samalla lipulla Suomenlinnan lisäksi myös Lonnaan ja Vallisaareen.

Aikamatkalle 1700-luvulle seikkailukierroksella tai tykkisluupin purjehduksilla

Lapsiperheiden kestosuosikki on historiallisiin tosiseikkoihin perustuva seikkailukierros, jolla pääsee jännittävälle aikamatkalle valistusajan Viaporiin. Tänä kesänä seikkailu on nimeltään ”Vuosisatojen aikamatka”.  

Seikkailukierrokset 9.6.–5.8.2017:

  • suomeksi tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin kello 12.00 ja 15.00 sekä perjantaisin kello 15.00
  • ruotsiksi perjantaisin kello 12.00

Tykkisluuppi Dianan purjehduksilla voit kokea lasten meriseikkailun keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin 28.6.-5.8. Lähtöjä myös 12.8, 19.8 ja 26.8. Katso purjehdusten tarkat ajat Suomenlinnan verkkosivuilta.

Opastetulle kierrokselle

Linnoitus herää eloon opastetulla kävelykierroksella. Kesä-elokuussa opastettuja kierroksia järjestetään viidellä kielellä; suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja kiinaksi. Katso kierrosten tarkat ajat Suomenlinnan verkkosivuilta.

Tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita

Vierailulla kannattaa poiketa lounaalle tai välipalalle johonkin Suomenlinnan monista kahviloista ja ravintoloista. Ravintoloiden ja kahviloiden tarkat aukioloajat voi tarkistaa Suomenlinnan verkkosivuilta.

Tutustu tarkemmin:
www.suomenlinna.fi
www.suomenlinnatours.com

Suomenlinna on Visit Helsingin kumppani.


Päivitetty 12.7.2017