• Ideaverstas / (c) Heureka
Share

Tiedekeskus Heureka

Eläinten Body Worlds on jatkoa vuonna 2013 suursuosion saavuttaneelle ihmisten anatomiaa esitelleelle Body Worlds -näyttelylle. Näyttelyssä kävijät pääsevät näkemään nahan, turkin ja untuvan alle. Plastinointitekniikka mahdollistaa aitojen eläinten luurangon, lihasten, hermojen ja elinten näyttämisen yksityiskohtia myöten.

Eläinten Body Worlds koostuu yli sadasta aidosta plastinoidusta eläimestä ja eläinten osista. Näyttely antaa kävijän tutustua lähietäisyydeltä kymmenien eläinlajien anatomiaan pienimmästä sammakosta aina 5,1 metriä korkeaan kirahviin ja täysikokoiseen norsuun.

Mukana näyttelyssä on eksoottisten eläinten lisäksi tutumpia kotieläimiä, kuten hevosia, kanoja ja vuohia. Mukana on myös suomalaisesta luonnosta tuttuja eläimiä, kuten poroja ja karhu. Noin 1 000 neliömetrin laajuinen näyttely täyttää tiedekeskuksessa kaksi näyttelyhallia, Kaarihallin ja laajennuksen myötä valmistuneen uuden Kuutiohallin.

Näyttely on esillä Heurekassa 28.1.-29.10.2017.

Eläinten Body Worlds

Ideaverstas - Luovan ongelmanratkaisun alue

Ideaverstaassa ideoidaan ja rakennetaan vastauksia erilaisiin haasteisiin. Tarjolla on materiaaleja ja työkaluja, joilla voi työstää erilaisia ja omaperäisiä ratkaisuja – haasteisiin ei ole yhtä oikeaa vastausta. Ideaverstas kehittää yhteistyö- ja ongelmanratkaisutaitoja, materiaalituntemusta ja teknistä ymmärrystä.

Ideaverstaassa pääset osallistumaan ideointi- ja innovointiprosessiin. Leijuta ja lennätä -kohteessa kehitellään pieniä ilma-aluksia, Varjoteatterissa luodaan tarinoita ja Tuhat ja yksi palikkaa kannustaa rakentamaan ihan mitä vain. Näiden lisäksi tarjolla on kolme kiinnostavaa haastetta: Rakenna pilleistä, Suunnittele mäkiauto ja Sähköinen ketjureaktio. Haasteissa ideoista kehitetään ratkaisuja kokeilun ja parantelun kautta.

Pandat - uusi planetaarioelokuva! The National Geographicin tekemässä ainutlaatuisessa elokuvassa nähdään jättiläispandojen elämää lähempää kuin koskaan! Elokuvassa seurataan Kiinassa sijaitsevan Wolong Panda Centerin väen ponnisteluja lajin säilyttämiseksi.

Jättiläispanda on ollut äärimmäisen uhanalainen vuoteen 2016 saakka, jonka jälkeen se on luokiteltu vaarantuneeksi lajiksi. Jättiläispandoja elää villeinä nykyään vain Kiinan keskiosissa syrjäisillä vuoristoalueilla Gansun, Shanxin ja Sichuanin maakunnissa.

Nicolas Brownin ohjaama ja Caroline Hawkinsin tuottama elokuva näyttää, miten Wolong Panda Centerin vuosikymmeniä kestäneen työn tuloksena jättiläispandojen määrä keskuksessa on saatu nostettua kolmeen sataan.

Elokuvassa päästään seuraamaan vankeudessa eläneiden pandojen vapautusta luontoon eri puolille maapalloa. Pääset seuraamaan esimerkiksi Tao Tao -nimisen pandan matkaa vankeudesta bambumetsiin.

Panda / (c) Leon Yanglaodan

Tiedettä ja teknologiaa itse tehden ja kokeillen

Heurekan päänäyttely koostuu useista teemanäyttelyistä, kuten Kolikon tie ja Suolistossa suhisee, jotka ovat esillä useamman vuoden. Lisäksi Heurekassa on esillä tiedekeskusten parhaimmistoa koonnut Heureka klassikot.

Vuorovaikutteisten näyttelyjen ohella tiedekeskuksessa voi kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Planetaarion kokokuvulle heijastettu elokuva Pimeä maailmankaikkeus on vaikuttava visuaalinen elämys, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia.

Heureka on Visit Helsingin kumppani.


Päivitetty 12.7.2017