• Vastavalo. Photo: Soili Jussila / Visit Helsinki
Share

Suomalainen ruokakulttuuri Helsingissä

Suomalaisen keittiön makunautinnot perustuvat vuodenaikojen mukaan vaihteleviin tuoreisiin ja puhtaisiin raaka-aineisiin. Idän ja lännen kulttuuriperinnöstä nousevat vaikutteet tuovat tarjontaan oman säväyksensä.

Kokeile kauden herkkuja!

Jokaiseen neljään vuodenaikaan liittyy omat herkkunsa.

tammikuu: made ja mateenmäti blinien kera
helmikuu: Runebergin torttu, hernerokka ja laskiaispullat
maaliskuu-huhtikuu: lammas, mämmi, pasha
toukokuu: ahven, siika, kuha, sima ja tippaleivät, nokkonen
kesäkuu-heinäkuu: uudet perunat, lohi, makkara, silli, mansikka, mustikka, lakka
elokuu: juurekset, ravut, sorsa, keltavahvero, omena
syyskuu: silakka, muikku, jänis, suppilovahvero, puolukka
lokakuu-marraskuu: lammas, kaali, hirvi, poro, hanhi
joulukuu: kinkku, rosolli, juureslaatikot, piparkakut, joulutortut, glögi


Päivitetty 16.12.2015

Suomalainen keittiö