• Anna Heino Design Jewellery. Kuva: Design District Helsinki/Timo Junttila
Share

Ostoksia ja elämyksiä Designkorttelissa

Helsingin sydämessä sijaitseva luovien tekijöiden keskittymä on täynnä mielenkiintoisia vierailukohteita muotoilusta kiinnostuneille.

Designkortteli nostaa esille paikallista osaamista

Designkortteli syntyi vuonna 2005 ajatuksesta koota yhteen paikalliset luovien alojen toimijat. Nykyään myös Design District Helsinkinä tunnettu alue käsittää 25 katua ja lähes 200 toimijaa, joihin kuuluu niin koruntekijöitä, design- ja antiikkiliikkeitä, gallerioita ja museoita kuin myös ravintoloita, hotelleja ja suunnittelutoimistoja.

Designkorttelin keskus on kaupunginosien risteyskohdassa oleva Dianapuisto, jonka ympäriltä Designkortteli levittäytyy Kaartinkaupungin, Kampin, Punavuoren ja Ullanlinnan suuntaan.

Designkortteli-alueella sijaitsevat myös Designmuseo ja Arkkitehtuurimuseo, joissa saa kattavan esittelyn suomalaiseen muotoiluun ja arkkitehtuuriin niin pysyvien kuin vaihtuvienkin näyttelyiden kautta. 

Löydä omat suosikkisi

Designkortteli houkuttelee vierailijoita läpi vuoden. Korttelien alueella voi kuluttaa vaikka koko päivän piipahtamalla erilaisiin vaate-, sisustus- ja koruliikkeisiin, jotka tarjoavat niin paikallisten nuorten suunnittelijoiden uniikkeja luomuksia kuin jo perinteikkäiden, suomalaisten designmerkkien tuotteita.

Alueeseen on mahdollista tutustua opastetulla designkävelykierroksella, jossa ammattitaitoisen oppaan johdolla pääsee tutustumaan alueen liikkeisiin ja voipa samalla törmätä tunnettuihin suunnittelijoihin heidän omissa liikkeissään.

Jos puolestaan haluaa omatoimisesti löytää alueen parhaat palat, kannattaa ottaa käyttöön Designkortteleiden teemoittain suunnitellut kävelyreitit. Valitse mieleisesi kuudesta teemasta: Sisustusunelmia, Kestävää muotoilua ja lähiruokaa, Klassikot ovat ikuisia, Koruja ja krumeluureja, Luova sunnuntai ja Miehinen ostoskierros.

UrbSpotter-mobiilisovelluksella voit kätevästi selailla lisää tietoa Helsingin kivijalkaliikkeistä.

Lue lisää Designkorttelista: www.designdistrict.fi

Tutustu myös:

Suomalaista designia Helsingistä

Muotia Helsingistä

Sisustustarvikkeita Helsingistä