• Selkeää
    la 14°
  • Selkeää
    su 13°
  • Puolipilvistä
    ma 16°
Juhannus. Kuva: Elina Sirparanta/Visit Finland Media Bank

Juhannus Helsingissä

Helsingin kesäiset kadut hiljenevät, kun ihmiset hakeutuvat juhlimaan keskikesän juhlaa. Keräsimme muutaman menovinkin juhannuksenviettoon Helsingissä.

Seurasaaren juhannusvalkeat
Pihlajasaaren juhannus
Juhannusristeilyt
Juhannustanssit

Seurasaaren juhannusvalkeat

Seurasaaren perinteinen juhannusvietto alkaa juhannusaattona 19. kesäkuuta jo kello 16. Keskikesän juhlaa vietetään Seurasaaressa aina yömyöhään kello yhteen asti. Seurasaaren juhannusvalkeita on järjestetty jo yli 60 vuotta.

Juhannuksen viettoa Seurasaaressa. (c) Jussi Hellsten/Visit Helsinki

Juhannusvieraille on luvassa monenmoista ohjelmaa suomalaisista kansantansseista ja musiikkiesityksistä juhannussalon nostoon ja hevosajeluihin. Perinteisten juhannussalkojen rinnalle kohoaa tänä vuonna myös urbaani juhannussalko, jonka suunnittelukilpailu on ollut kaikille avoin. Voittajatyön valitsee juhannusaattona muotoilija Stefan Lindfors.

Juhannustulilla voi vertailla erilaisia maakuntakokkoja. Yhdeksän perinnekokon rinnalle nousee tänä vuonna lisäksi elämystaiteilija Marika Walldénin suunnittelema Ukkosen henki -tuliveistos. Pääkokon sytyttää juhannushääpari klo 22 ja illan päätteeksi pyörähdellään vielä pelimannimusiikin tahdissa.

Juhannuksen viettoa Seurasaaressa. (c) Jussi Hellsten/Visit Helsinki

Liput Seurasaaren juhannusvalkeille maksavat 20 €, alle 15-vuotiaat pääsevät aikuisen seurassa mukaan maksutta. Seurasaareen pääsee parhaiten bussilla 24, joka kulkee tihennetyin vuoroin keskustasta Seurasaareen juhannusaattona. Helsingin Merisatamasta (Kaivopuiston laituri) liikennöi lisäksi vesibussi Seurasaareen ja takaisin juhannusaattona klo 15-23.

Pihlajasaaren juhannus

Pihlajasaaren juhannuskokko sytytetään aattona kello 21. Ravintolan meriterassilla voi nauttia ruokaa ja juomaa tanssimusiikin tahtiin. Ravintolan keittiö on juhannusaattona auki klo 18 asti, minkä jälkeen grilli on kuumana ravintolan meriterassilla.

Ravintola on auki 1.30 saakka ja takaisin keskustaan pääsee aina kello 1.45 asti, jolloin saaresta lähtee viimeinen paluuvuoro Merisatamaan. Juhannuspäivänä ravintola on auki normaalisti klo 11–20.30.

Juhannuskokko (c) Juho Kuva/Visit Finland

Pihlajasaareen pääsee JT-Linen vesibussilla Merisatamanrannasta ja Ruoholahdesta. Edestakainen matka vuoroaluksella 3,50-6 €. Muista, että maksaa voit vain käteisellä!

Juhannusristeilyt

Entä jos näkisitkin juhannuskokot tänä vuonna merellä seilaten. Tarjolla on monia vaihtoehtoja. Tutustu tarkemmin juhannuksen risteilytarjontaan, aikatauluihin ja hintoihin risteilyalusten verkkosivuilla:

Juhannustanssit

Juhannusta tanssitaan We Love Helsingin jo perinteeksi muodostuneissa Juhannustansseissa, joihin pääsee tänäkin vuonna osallistumaan kolmena iltana. Keskikesää juhlitaan kotimaisen iskelmän ja klassikoiden voimin torstaista lauantaihin 18.–20. kesäkuuta Ravintola Kuudennella Linjalla ja Kaikussa.

Juhannusta voi viettää myös Linnanmäellä. Huvipuiston Estradilla pääsee tanssimaan juhannustansseja juhannusaattona 19. kesäkuuta klo 18 alkaen Kaisa-Mari Ruokolaisen & FoxPopin johdolla.

Päivitetty 27.5.2015

Hae tapahtumia Helsingissä

Helsinki365 kuva-albumi

(c) Jussi Hellsten/Helsinki365

Miltä Helsinki näyttää? Miltä se tuntuu? Tutustu Helsinki365-albumiin ja inspiroidu!

Tapahtumahaku