• Design District Helsinki. Foto: Design District Helsinki/Timo Junttila
Share

På promenad i Designkvarteret

Design District Helsinki har uppgjort sex promenadrutter med ett visst tema. De som är intresserade av design kan på egen hand se sådant som intresserar dem och upptäcka de bästa bitarna av Helsingfors designkvarter.

Inredningsdrömmar
Hållbar formgivning och närproducerad mat i stadskärnan
Klassiker är eviga
Smycken och krumelurer
Skapande söndag
Manlig shoppingrunda

Inredningsdrömmar

Vänner av inredning ska välja rundan Inredningsdrömmar. Längs den får de se både retro och modern inredning, från möbler till textilier för hemmet. Tonvikten har lagts på finländsk och skandinavisk stil, men även i viss utsträckning på indiskt. På rundan finns både nytt och gammalt och dess ändpunkt finns vid Klaus K, det första designhotellet i Finland.

Ladda ner Inredningsdrömmar promenadrundans karta »

Hållbar formgivning och närproducerad mat i stadskärnan

Material som återvinns kan utnyttjas på många sätt. Produkter som tillverkats av sådant material kan du få se på rundan Hållbar formgivning och närproducerad mat i stadskärnan. Blir du hungrig kan du smaka på delikatesser som tillverkats av närproducerade råvaror.

Ladda ner Hållbar formgivning och närproducerad mat promenadrundans karta »

Klassiker är eviga

Marimekko, Iittala och Artek är toppnamn inom finländsk formgivning. På promenadrundan Klassiker är eviga ingår utöver dem också framtida klassiker, såsom Johanna Gullichsen och IVANAHelsinki.

Ladda ner Klassiker är eviga promenadrundans karta »

Smycken och krumelurer

De som gillar guld och glitter ska välja rundan Smycken och krumelurer. Inom en radie på några hundra meter finns åtminstone tio smyckeaffärer som har specialiserat sig bland annat på material som kan återvinnas och på ädelstenar.

Ladda ner Smycken och krumelurer promenadrundans karta »

Skapande söndag

Söndagar lämpar sig perfekt för att vandra runt i gallerier och museer. På promenadrundan Skapande söndag finns det rikligt av båda. Medan du promenerar från en galleria till nästa kan du gärna ta en paus och avnjuta en kopp kaffe och kanske också en tårtbit.

Ladda ner Skapande söndag promenadrundans karta »

Shoppingrunda för herrar

Bacon, byggmaterial och elektronik ingår på rutten Shoppingrunda för herrar. För dem som är intresserade av mode finns också Vintage-skatter och internationella varumärken.

Ladda ner Shoppingrunda för herrar promenadrundans karta »


Uppdaterad 9.6.2015