• 12 orsaker att besöka Helsingfors (c) Lauri Rotko
Share

12 orsaker att bli förälskad i Helsingfors

Helsingfors erbjuder en stor mängd upplevelser året runt. Vi har gjort en lista över 12 upplevelser du inte borde missa när du är i Helsingfors.

1. Design överallt

Den finländska moderna designtraditionen är berömd över hela världen. I Helsingfors syns den överallt som en del av det dagliga livet. Bland annat Marimekko, Iittala, Artek och Arabia är varumärken som gläder oss varje dag. Du kommer säkert att stöta på dem och på andra designföremål!

I Helsingfors syns designen överallt som en del av det dagliga livet. (c) Jussi Hellsten/Visit Helsinki

2. Stadsnaturen är nära

Havsstrand, skärgård, parker, skog... Helsingfors är bland de sällsynta huvudstäderna i världen där den riktiga naturen finns nära människan, mitt i stan.

Stadsnaturen är nära i Helsingfors. (c) Jussi Hellsten/Visit Helsinki

3. Maritim omgivning

Närheten till havet känns överallt i Helsingfors. Staden har närmare 100 kilometer av strandlinje och cirka 300 öar och holmar. Upptäck de maritima attraktionerna i Helsingfors!

Närheten till havet känns överallt i Helsingfors (c) Jussi Hellsten/Visit Helsinki

4. Kreativ och aktiv matkultur

I Helsingfors kan du äta finländsk närmat av säsongens råvaror, skaffa oförglömliga smakupplevelser på Michelin-restauranger, delta i matevenemang och äta i pop up-restauranger året runt.

Helsingfors har på kort tid blivit en hemvist för god mat. (c) Jussi Hellsten/Visit Helsinki

5. Särpräglad arkitektur mellan öst och väst

Nyklassicism, jugendstil, Alvar Aalto och modern arkitektur blandas till en intressant helhet som tar dig på en fascinerande resa genom sekler och stilriktningar.

Helsingfors är en viktig arkitekturstad (c) Jussi Hellsten/Visit Helsinki

6. Evenemang året runt

I Helsingfors ordnas årligen över 3 000 evenemang, och staden präglas av en vital och interaktiv stadskultur som varit grogrunden för många påhittiga och populära evenemang, såsom världsberömda Restaurangdagen. Ta reda på vad som händer i staden under ditt besök!

Gatorna, parkerna och butikerna i Helsingfors är fyllda med livfulla evenemang under hela året. (c) Jussi Hellsten/Visit Helsinki

7. Fascinerande stadsdelar

Våga lämna city och ta dig längre ut! Helsingfors har många säregna stadsdelar som förtjusar även tyrslystna resenärer. Kronohagen, Rödbergen, Berghäll, Vallgård och Arabia är fulla av intressanta platser som är värda ett besök.

Våga lämna city och ta dig längre ut. (c) Jussi Hellsten/Visit Helsinki

8. Hjälpsam och vänlig lokalbefolkning

Helsingforsborna är öppna och hälsar sina turister välkomna! Dra dig inte för att fråga oss. Vi delar gärna med oss av stadens bästa hemligheter.

Helsingforsborna är hjälpsamma och vänliga. (c) Jussi Hellsten/Visit Helsinki

9. Bada bastu mitt i stan

Helsingfors har flera traditionella stadsbastur, och även nya designbastur dyker upp här och var. Att bada bastu är en upplevelse som får dig att inse vad det betyder att vara finländare.

Att bada bastu är en upplevelse i Helsingfors. (c) Jussi Hellsten/Visit Helsinki

10. Kvalitetsshopping och presenter hem

De många små butikerna och shoppingparadisen är fulla av finländska designvaror och internationella varumärken. Skaffa ett minne av Helsingfors att ta med dig hem.

Köp finländska designvaror i Helsingfors. (c) Jussi Hellsten/Visit Helsinki

11. Den rika variationen av årstider

Oavsett vilken årstid du kommer på besök får du alltid uppleva något nytt. Sommaren, hösten, vintern och våren visar olika sidor av staden och bjuder på mycket att se och uppleva.

Oavsett vilken årstid du kommer på besök får du alltid uppleva något nytt i Helsingfors. (c) Jussi Hellsten/Visit Helsinki

12. En välfungerande stad

Att besöka Helsingfors är en angenäm upplevelse. Det finns inga stora trafikstockningar, kollektivtrafiken fungerar utmärkt och tar dig vart du än vill. Det är också enkelt att åka cykel, och de språkkunniga invånarna hjälper dig gärna att få det största möjliga utbytet av din resa.

Att besöka Helsingfors är en angenäm upplevelse. (c) Jussi Hellsten/Visit Helsinki


Uppdaterad 7.3.2016