• Mulet
    tis 12°
  • Lätt regn
    ons
  • Halvklart
    tors
(c) Jussi Hellsten/Helsinki365

Bad och bastu

Helsingfors bjuder som motvikt till aktiva sysslor också på oaser där kropp och själ får ladda upp sig. Bastur, simhallar och badanläggningar i centrum är enastående platser, från vilka du säkert kommer ut pigg och energisk.

Allmänna bastur i centrum

För många är det en överraskning att det i hjärtat av huvudstaden fortfarande finns traditionella allmänna bastur. Exempelvis i Berghäll finns Kotiharju som är den sista traditionella vedeldade kvartersbastun. Utöver Kotiharju betjänar också Sauna Arla och Hermannin sauna bastuvänner i staden. Basturna har också andra tjänster, t.ex. i Hermanni serveras också mat eller så kan du spela schack där.

Gör en tidsresa i en bastu

För dem som vill prova på något ännu mer genuint och ursprungligt bjuder Kaurilan sauna från 1800-talet på en bastuupplevelse i retreatstämning. Bastun har ingen el och vintertid skapar de många stearinljusen en sällsynt fridfull stämning i den gamla, vedeldade bastustugan.

Nakenbad och lyxiga behandlingar

Georgsgatans simhall är en exceptionell upplevelse för såväl lokalinvånare som turister. Den palatsliknande byggnaden från 1920-talet i klassisk stil är Finlands första och äldsta allmänna simhall. Efter badandet kan du också koppla av genom att t.ex. hyra en vilohytt där handduk och badrock ingår. Ett intressant särdrag hos Georgsgatans simhall är att man av tradition badat naken där – numera är baddräkter dock tillåtna.

Helsinki Day Spa och Kämp Spa är åter platser om du söker mer helhetsbetonad lyx. I spa-anläggningarna får du flera olika slags ansikts- och kroppsbehandlingar samt olika former av massage.

Se också:

Aktiv i Helsingfors

Bad och bastu i Helsingfors

Helsingfors i foton!

(c) Jussi Hellsten/Helsinki365

Finska fotografen Jussi Hellsten har fångat lokala ögonblick i Helsingfors under ett år. Du får en känsla av livet i Helsingfors genom hans foton på
Helsinki365 »