• (c) Jussi Hellsten/Helsinki365
Share

Bad och bastu

Helsingfors bjuder som motvikt till aktiva sysslor också på oaser där kropp och själ får ladda upp sig. Bastur, simhallar och badanläggningar i centrum är enastående platser, från vilka du säkert kommer ut pigg och energisk.

Allmänna bastur i centrum

För många är det en överraskning att det i hjärtat av huvudstaden fortfarande finns traditionella allmänna bastur. Exempelvis i Berghäll finns Kotiharju som är den sista traditionella vedeldade kvartersbastun. Utöver Kotiharju betjänar också Sauna Arla och Hermannin sauna bastuvänner i staden. Basturna har också andra tjänster, t.ex. i Hermanni serveras också mat eller så kan du spela schack där.

Gör en tidsresa i en bastu

För dem som vill prova på något ännu mer genuint och ursprungligt bjuder Kaurilan sauna från 1800-talet på en bastuupplevelse i retreatstämning. Bastun har ingen el och vintertid skapar de många stearinljusen en sällsynt fridfull stämning i den gamla, vedeldade bastustugan.

Lyxiga behandlingar

Helsinki Day Spa och Kämp Spa är åter platser om du söker mer helhetsbetonad lyx. I spa-anläggningarna får du flera olika slags ansikts- och kroppsbehandlingar samt olika former av massage.

Bad och bastu i Helsingfors