• Helsingfors är en kompakt stad där de flesta sevärdheterna finns på promenadavstånd. (c) Lauri Rotko
Share

Helsingfors på 3 timmar

Här får du några tips om vad du kan göra i Helsingfors ifall du endast har 3 timmar tid.

Helsingfors är en kompakt stad där de flesta sevärdheterna och attraktionerna finns på promenadavstånd och det är enkelt att ta sig runt i staden.

1. Besök de viktigaste sevärdheterna

Stadskärnan, särskilt kring Senatstorget, utgör ett unikt och enhetligt exempel på arkitektur i nyklassisk stil.

Måste upplevas:

Stadskärnan, särskilt kring Senatstorget, utgör ett unikt och enhetligt exempel på arkitektur i nyklassisk stil. (c) Niklas Sjoblom

2. Lunch i en lokal restaurang

Det finska köket bygger på färska och naturliga säsongens råvaror. Prova på säsongens läckerheter i exempelvis HelsinkiMenu restaurangerna eller också kan du uppleva den trevliga atmosfären i Gamla Saluhallen och äta en portion god laxsoppa. Efteråt kan du avnjuta kaffe med dopp på Salutorget.

Prova på säsongens läckerheter i Helsingfors (c) Jussi Hellsten/Visit Helsinki

Vill du ha fler tips på restauranger i olika områden, hämta broschyren Hel Yeah! Food Helsinki (karta ingår) från Turistinformationen.

3. Köp design och souvenirer

Helsingfors är en idealisk stad om du vill köpa designvaror och upptäcka nytt mode! De viktigaste shoppinggatorna finns i stadskärnan vid Alexandersgatan och Esplanaden där du hittar följande finländska designklassiker:

Helsingfors är en idealisk stad om du vill köpa designvaror och upptäcka nytt mode. (c) Jussi Hellsten/Visit Helsinki

För att göra det lättare för dig har vi sammanställt en lista på bästa gåvor som du kan köpa (i prisklassen 10–30 euro) i Helsingfors och som rekommenderats av dem som bor i staden.


Uppdaterad 17.3.2016